el-GRro-RO

greece-ro Blog


15 top destinații din Grecia pentru concediile estivale

15 top destinații din Grecia pentru concediile estivale

Frumusețile Greciei sunt nemăsurate. Te va fermeca în orice lună din an. În lunile de vară însă Grecia este....altceva. Culorile, aromele, gusturile te vor magnetiza.

Vom vedea cele 15 top destinații în Grecia pentru vacanțele estivale, care vă vor rămâne de neuitat.

  1. Creta: Cea mai mare insulă a Greciei – Frumusețile Cretei sunt atât de multe, încât pentru a reuși să le vedeți pe toate, călătoria dumneavoastră pe insulă trebuie să fie mai mare de 10 zile. Apele limpezi pentru a vă bucura de înot zilnic, sutele de opțiuni de cafenele, restaurante și baruri, pentru a vă distrași, bineânțeles dacă mergi în Creta obligatoriu trebuie să încerci bucătăria locală și țikudia(raki)!
  2. Rodos: Insula cavalerilor – Cea mai mare insulă din Dodecaneze și o alegere minunată pentru vacanțele estivale. Colosul din Rodos, una din șaptele minuni ale lumii, sculptat de Chares din Lindos. Executarea statuii a durat 12 ani și s-a terminat în anul 282 î.Hr.
  3. Kos: Insula lui Hipocrate – Kos se află în Marea Egee și aparține de Dodecaneze. Pe insulă se găsesc câteva dintre cele mai importante situri arheologice ale Greciei. Plăjile ei cu „ nisipuri aurii” și apele limpezi și albastre sigur vă vor impresiona. În pădurea din Plaka și-au găsit adăpost păunii și alte soiuri de păsări.
  4. Mykonos: Cosmopolita insulă a Greciei – Mykonos este una din cele mai populare destinații din toată lumea, însă chiar dacă este aglomerată de turiști și există o uriașă dezvoltare a turismului este de admirat că a rămas și un loc grafic.
  5. Naxos: Cea mai mare insulă din Ciclade – Dacă vă place surfing-ul, plaja Mikri Viglas sau plaja vânturilor este o ideală destinație. Este o destinație unică deoarece puteți să vizitați alte 4 mici insule: Iraklias, Shinousas, Koufonisia și Dyonousas.
  6. Kerkyra sau Korfou: Insula „nobilă” a mării Ionice – Cu clădiri maiestuase și priveliști care vă vor oferi o călătorie în timp. Pontikonisi – emblema insulei – este o mică insulă stâncoasă aflată în zona Kanoni. Pe ea există un templu bizantin din secolul 13. Plăji cosmopolite dar și mai liniștite sigur vă vor impresiona.
  7. Santorini: Vulcanul din Santorini -  Ultima activitate vulcanică a fost în 1950. Santorini este restul de la insula vulcanică Strongili. Partea centrală a explodat împreună cu craterul vulcanului formându-se caldera (vale formată când se retrage o parte a pâlniei vulcanului) Santorini și distrugerea civilizației preistorice a insulei. Dintre frumusețile și particularitățile insulei este o formă de casă pe care o întâlnim în Santorini, peștera, o casă care este săpată în piatră.
  8. Kefalonia: Cea mai mare insulă din Eptanisa din marea Ionică – Ați intrat vreodată în peșteră cu barca? În Kefalonia o să trăiți și asta. În peștera Melissanis o să aveți sentimente pe care nu le știați până acum... Deasemenea în Fanari Kefalonia veți întâlni haznalele. Ce sunt astea? Apa din mare intră în sol într-o latură a insulei și iese în altă latură pe o distanță de mai mult de 15 kilometrii în linie dreaptă.
  9. Zakynthos: Fiore di Levante cum au  numit-o Latinii – Primul Parc Maritim Național al Greciei, se găsește în Zakyntho. Motivul? Pentru că acolo se găsesc frecvent rarele broaște țestoase de mare Caretta Caretta.
  10. Ikaria: Este cunoscută pentru longevitatea locuitorilor. Este unul din cele 5 locuri din lume incluse în blue zones (locuri cu longevitate). Nu ați fost în Seychelles, aveți acum ocazia. Nu, ne referim la Seychelles din oceanul Indian. Vorbim despre cea mai frumoasă plajă din Ikaria: un golf mic, cu stânce albe, ape turcoaz și o frumusețe salbatică și exotică.
  11. Halkidiki: Pentru că așa cum se spune în Grecia de Nord ca și Hakidiki nu există – Cele trei picioare ale ei (dacă vă uitați pe hartă veți înțelege de ce „are picioare”) oferă renumite plăji, beach bar însă și locuri virgine fără influența omului. Sigur este că pe oricare din cele 3 picioare vă veți caza veți petrece clipe de neuitat.
  12. Samothraki: Oaltă alternativă de turism – O insulă foarte specială și oricine merge acolo trăiește o parte din misterul ei. Sus din muntele Saos izvorăște râul „Fonias” care coborând formează o serie de mari și mici bazine. Voi vă puteți apropia de ele.
  13. Thasos: Căutați peripeții? Thasos vă așteaptă – Chei, lacuri, cascade, poteci vă așteaptă să le „descoperiți”. Pentru voi care adorați proporția între verde și albastru Thasos este locul perfect. Ape de cristal și verdeață pretutindeni.
  14. Lefkada: Insula cosmopolită a Mării Ionice – Vă plac sporturile nautice? În Lefkada o să le adorați! Capul Doamnei, castelul Sfântei Mavras și cascadele de la Dimosari sunt câteva din locurile pe care trebuie să le vizitați neapărat.
  15. Paxi: Paxos și Antipaxos – Plăjile exotice și păduricile vă vor cuceri din primul minut. În vestul insulei Paxos veți întâlni stânci și peșteri. Cu ajutorul unei ambarcațiuni veți putea vizita peșterile (graves) din Ahai, Ypapanti, stânca lui Erimiti și Ortholitho o stâncă mare aflată în mare.
Next Article De ce ca și Creta ... nu există!
Print
5291 Rate this article:
No rating
«aprilie 2024»
lun.mar.mie.joivin.sâm.dum.
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345