el-GRro-RO

greece-ro Blog


HALKIDIKI

HALKIDIKI

"Țara minunilor"

HALKIDIKI: "Țara minunilor". Ca tridentul lui Poseidon în Marea Egee cu plajele de smarald, pădurile de pini dese, bogatul patrimoniu culinar și cultural, siturile arheologice cu o mare istorie și multe comori neexplorate încântă fiecare vizitator.

 

În această pânză de culoare veți găsi complexe hoteliere cu standarde înalte, nenumărate plăji cu apa albastră-verde, pe primul picior, Kassandra, pensiuni tradiționale, comori ascunse și multe porturi de pe țărmul celui de-al doilea picior, Sithonia și bineînțeles Muntele Athos, al treilea picior al Halkidiki , un monument insurmontabil al creștinismului în natura virgină, este permis numai bărbaților să o viziteze.

 

Merită să vedeți:

  • Plajele de smarald din Halkidiki sunt nenumărate și fiecare este o experiență unică cu apele sale turcoaz, golfurile ascunse sub umbra pinilor. Unele dintre ele sunt Xenias în Paliouri, Kalogria, Kavourotripes, Porto koufo, Agios Mamas, Vourvourou, Psakoudia și altele.
  • În peștera din Petralona, ​​la un kilometru de satul Petralona, ​​care este deschisă publicului din 1979, vă veți plimba într-una dintre cele mai frumoase peșteri din Europa, unde există un craniu "ascuns" al unui om străvechi care se găsește acolo în jur de 700.000 de ani.
  • Antica Stagira, locul de naștere al marelui filosof Aristotel, veți întâlni "Dumbrava lui Aristotel", admirând instrumentele: busola, pendulul și prisma, pe care le menționează filosoful în "Fizica".
  •  Afitos sau Athytos, un sat tradițional la 3 km distanță de Kallithea, cu o lungă istorie datând din anul 3000 î.Hr. Vedere uimitoare ale golfului Toroneos, case construite din piatră, cu arhitectură excelentă, piețe mici, cu alei pavate în piatră și taverne tradiționale, care sunt o alegere gastronomică excelentă.
  • Ouranoupolis, o stațiune turistică dezvoltată cu croaziere zilnice care se efectuează înspre localitate
  • Marmaras, construită în 1922 de către refugiații insulei omonime din Asia Mică. Zonă cu o dezvoltare turistică intensă, care are nenumărate opțiuni pentru vacanțe de neuitat.
  • Ammouliani, singura insulă din Halkidiki locuită aflată în Golful Muntelui Athos. Un paradis terestru cu secole de istorie, compus din plaje cu nisip alb, peisaje marine cu ape albastre si ritmuri liniștite ale vieții.
  • În timpul sezonului estival, în multe regiuni se desfășoară numeroase festivaluri artistice, concentrându-se asupra muzicii dar și teatrului, găzduind teatrele cu piese extraordinare.
Previous Article Didymoteiho: orașul miturilor, al castelelor, al culturii și civilizației specifice, al muzeelor și al senzațiilor.
Next Article ''ORAȘUL VISURILOR'' DRAMA
Print
12526 Rate this article:
4.0
«aprilie 2024»
lun.mar.mie.joivin.sâm.dum.
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345