el-GRro-RO

greece-ro Blog


Mytilini / Lesvos

Mytilini / Lesvos

Mytilini se află în nord-vestul mării Egee și este a treia insulă mare a Greciei, după Creta și Rodos.Acest loc de vacanță din paradis, atrage anual mii de turiști, cu apele bleu turcoaz, verdele naturii și multe alte activități și evenimente. Din cauza climei mediteraneene este locul ideal pentru vacanțele estivale, dar și în celelalte anotimpuri poți să o vizitezi și să petreci la fel de bine.

 

Tot ce trebuie să știi despre Mytilini

 

  • Cum se ajunge: Cel mai rapid mod de a ajunge în Mytilini este cu vaporul. Vara din Aivali pleacă în fiecare zi Ferry-boat pentru Mytilini. Călătoria durează în jur de o oră și cincizeci de minute și puteți să luați și autoturismul dumneavoastră.

 

  • Cazare: Când ajungeți în Lesvos pentru a putea să descoperiți insula puteți să alegeți să vă cazați în camere de închiriat ieftine sau în luxoase hoteluri. Centrul orașului Mytilini, istoricele sau naturalele frumuseți împreună cu hotelurile confortabile atrag în fiecare an mii de turiști.

 

  • Locuri de vizitat: Chiar dacă e vorba de o excursie de o zi sau dacă veți rămâne mai mult de  3-4 zile, concediul în Mytilini rămâne de neuitat. Nu plecați din insulă fără să vizitați diferitele orășele grafice. Mytilini, Petra, Molyvos, Plomari, Scala Skamnias, Kalloni, Eresos, Mantamados, Sigri, Agiasos sunt câteva din satele/orășelele pe care trebuie să le vizitați.

 

  • Locuri istorice: În timp ce vă plimbați prin localitățile insulei, puteți vizita și locurile istorice. Printre acestea cele mai importante sunt: Castelul Mytilini, Castelul Molyvou, Castelul Sigriou, Teatrul Antic, Muzeul Arheologic, biserica Sf. Theraponta, Geamia Geni, biserica Panaghia Agiasiotissa, mânăstirea Limonos, Pădurea Pietrificată, Muzeul de Istorie Naturală și Biserica Panaghia. 
     

 

  • Bucătăria din Mytilini: Mytilini reprezintă bucătăria mediteraneană a Greciei. Aici se produce cel mai calitativ ulei de măsline. Tavernele insulei sunt celebre pentru aperitivele pentru ouzo și pentru fructele de mare. Pentru iubitorii de ouzo orașul Plomari este unul din locurile iubite și nu trebuie să  se întoarcă din vacanță fără să guste ouzo produs de localnici. Deasemenea și produsele lactate locale sunt naturale și gustoase. Dacă vreți să încercați mâncarea tradițională grecească, Mytilini este un loc ideal.

 

  • Agrement: În general Mytilini este un loc liniștit și calm pentru vacanțe. De aceea este posibil să nu satisfacă așteptările celor care sunt iubitori de distracții până dimineața. Pe de altă parte este locul ideal pentru cei care vor să se desfete serile într-o tradițională tavernă sau ouzeri. Deasemenea o altă alegere pe insulă sunt diferitele beach-baruri.În afară de baruri pe insulă se organizează și diferite activități artistice.

 

  • Shopping: Mytilini este o insulă celebră datorită ouzo-lui de o calitate excelentă pe care îl produce. De aceea puteți să găsiți multe soiuri și diferite mărci de ouzo. Un alt produs care puteți să-l cumpărați de pe insulă este uleiul de măsline. Puteți să colindați toate magazinele care vând ulei de măsline. Deasemenea în tradiționalele magazine pe care le veți găsi în orășele și sate veți putea cumpăra  gemuri de casă sau sardine conservate în sare în pachete speciale pentru cadouri.
Previous Article Fă-o singur: Midii saganaki cu lămâie și muștar
Next Article Muzeul de Artă a Mătăsii / Soufli
Print
5047 Rate this article:
4.0
«aprilie 2024»
lun.mar.mie.joivin.sâm.dum.
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345