el-GRro-RO

greece-ro Blog


PATRU DESTINAȚII TOP ÎN GRECIA DE VEST

PATRU DESTINAȚII TOP ÎN GRECIA DE VEST

Grecia de Vest combină muntele și marea, oferind momente de liniște însă și de distracție cu o mulțime de opțiuni pentru vacanțe de vis.

IOANNINA

Orașul legendelor. Merită să vizitați capitala județului Epirus, situată în jurul lacului Pamvotida și la 260 km distanță de Salonic și 78 km de Igoumenitsa. Toată „viața“ orașului se învârte în jurul faimosului lac, de unde în fiecare loc vă puteți bucura în afară de cafea sau mâncare, de vederi incredibile ale lacului Pamvotida. De asemenea, plină de secrete și legende este „Insula“, pe care o puteți vizita cu barca și să vizitați Muzeul lui Ali Pașa și mânăstirile lui, precum și de a gusta mâncăruri tradiționale din bucătăria zonei.

KASTORIA

La 190 km de Salonic și la 50 km de la Lacurile Prespes, se găsește “fermecătoarea doamnă din nord” Kastoria. Ea este renumită pentru blănurile ei nu numai în Grecia, ci și în întreaga lume. Lângă Kastoria se află una dintre cele mai antice așezări Dispilio, unde s-au descoperit multe dovezi din perioada neolitică datate din 5260 î.Hr. Magică este și calea de-a lungul lacului Orestiada cunoscut sub numele de „Gyrolimnia“, unde puteți găsi numeroase restaurant și divertisment. În cele din urmă, nu ratați sărbătoarea dionisiacă „Ragoutsaria“, care are loc în fiecare an, de la 7-9 ianuarie și în tot orașul se aude sunetul clopoțeilor de bronz și se oferă vin, mâncare și distracție la maxim.

PARGA - SIVOTA

Cele două "frumuseți" ale Epirusului sunt Parga și Sivota, care sunt de 45 km, respectiv 23 km de Igoumenitsa. Ele sunt renumite pentru frumusețea lor de neegalat, apele turcoaz, plajele nesfârșite, unde puteți experimenta sporturi de apă, dar și explorări subacvatice. Cazări de diferite categorii, restaurante și ouzerii sub umbra castelului impunător din Parga și peisajul luxuriant promite o ședere plăcută și de vis.

LEFKADA

La 110 km de Igoumenitsa se află insula cea mai apropiată de partea continentală a Greciei din marea Ionică, Lefkada. Este accesibilă ușor cu mașina pe un pod plutitor, ospitalieră și vie, cu plaje vaste care te călătoresc în locuri exotice. Starul insulei este Porto Katsiki cu piatra impunătoare și apele albastre. Puteți să-l vizitați ori conducând până la un punct și apoi alegeți să coborâți nenumăratele scări sau să ajungeți pe plajă cu un vaporaș. De asemenea, aveți ocazia să vizitați insula legendarului Onassis, Scorpion.

Previous Article EXCURSII DE O ZI DIN THESSALONIKI GRECIA
Next Article Miraggio Thermal Spa Resort | Paliouri | Cassandra | Chalkidiki
Print
6538 Rate this article:
3.5
«aprilie 2024»
lun.mar.mie.joivin.sâm.dum.
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345