el-GRro-RO
«decembrie 2018»
lun.mar.mie.joivin.sâm.dum.
26272829301
Se deschid porțile Parcului de Crăciun din Alexandroupoli!

Se deschid porțile Parcului de Crăciun din Alexandroupoli!

 Se deschid porțile Parcului de Crăciun din Alexandroupoli!

Parcul de Crăciun, reînnoit și plin de farmec, este aproape gata și în câteva zile își va deschide porțile pentru a întâmpina pe mici și mari!

Ceremonia oficială de deschidere va avea loc joi, 6 decembrie 2018, ora 19.00. Pulsul de sărbătoare va fi dat de Trupa Filarmonicii din Alexandroupolis, iar pomul de Crăciun va fi aprins de primarul Alexandroupolis, dl. Evangelos Lambakis. Pe scenă vor fi coruri și școli de dans din orașul nostru care va  umple parcul cu melodii și ritmuri de Crăciun.

Elfii, kalikantzarii(spiriduși răuvoitori), Rudolph, omul de zăpadă și cea mai înaltă stea a sărbătorilor sunt gata să vă ducă în cel mai frumos basm. Ai-Vasilis(Moș Crăciun) așteaptă pe mici și mari în casa lui pentru a-și scrie scrisoarea sau să-i transmită dorința lor dulce!

Pentru al optulea an consecutiv, Parcul de Crăciun este pregătit să-și încânte vizitatorii cu multe acțiuni creative si surprize care le-au pregătit educatoarele orasului, jucării, produse culinare, patinaj,multă muzică si concerte, în timp ce în căsuțele de poveste vă puteți bucura de băuturi calde, delicatese și produse tradiționale!

Vă așteptăm!

Read more
2
3456789
10111213141516
’’IOSIFIDIS’’ Kourabiedes din Kavala (Fursecuri cu migdale)

’’IOSIFIDIS’’ Kourabiedes din Kavala (Fursecuri cu migdale)

Din satul Karvali din Cappadocia Turcia, familia Iosifidis a venit și s-a așezat în Nea Karvali, Kavala, aducând rețeta delicioasă a bunicii pentru tradiționalii kurabiedes.

Secretul pentru succesul lor este calitatea excelentă a făinii, amestecul de unt de capră(oaie) și de vacă și migdalele proaspete.

Este desertul bucuriei, al sărbătorii. Potrivit tradiției, kourabides simbolizează fericirea, deoarece sunt fabricate din mii de firicele de făină și zahăr atâtea cât și dorințele care se îndeplinesc.

Din 1976, kourabiedes, tsoureki (cozonac grecesc) și melomakarona "Iosifidi" au devenit cunoscute nu numai în Grecia, ci și în întreaga lume, unde sunt exportate în Germania, Franța, Italia, Belgia și America.

Cozonacul (tsoureki) care se naște din mâinile dulcei Varvara Iosifidis este o poezie. Începe cu o movilă de făină, zahăr, portocală, mastic și mahlepi adus special din Cappadocia, și o transformă într-o pâine dulce cu gust de mastic, parfumată cu un miros care te înnebunește.

Magazinele Iosifidis le veți găsi în centrul orașului Kavala, vizavi de Piața Municipală și în Nea Karvali Kavalas. Fabrica este situată în zona industrială a orașului Kavala la zece minute de Nea Karvali.

Read more
17181920212223
242526
STAȚIUNI DE SCHI ÎN GRECIA NORD

STAȚIUNI DE SCHI ÎN GRECIA NORD

STAȚIUNI DE SCHI ÎN GRECIA NORD

 

Excursii de vis cu fundal ... "alb", destinații de top pentru iubitorii de vacanțe de iarnă și zăpadă, sunt stațiunile noastre de schi din nordul Greciei. Acestea sunt ideale pentru snowboarderi și schiori și pentru a vă bucura de atmosfera montană.

În total, în nordul Greciei există zece stațiuni de schi, multe dintre ele având pârtii cu standarde ridicate și atrag vizitatori din toată Grecia și din țările învecinate. .

Iată câteva dintre cele mai importante stațiuni de schi din nordul Greciei:

Voras - Centrul de schi Kaimaktsalan

Centrul de schi Elatochori

Centrul de schi 3-5 Pigadia

Centrul de schi Falakro

Read more
27282930
31123456