el-GRro-RO

greece-ro Blog


EXCURSII DE O ZI DIN ALEXANDROUPOLI GRECIA

EXCURSII DE O ZI DIN ALEXANDROUPOLI GRECIA

Pornind din Alexandroupolis, capitala Județului Evros, puteți organiza excursii de o zi pentru a explora și a admira nenumăratele frumuseți ale Evrosului. Din insula Marilor Zei, Samothraki,până în satele municipiului Trigono aflate pe granița greco-bulgaro-turcă, aveți ocazia să vedeți, printre altele, flora și fauna în unele dintre cele mai importante biotopuri ale țării, să gustați mâncăruri tradiționale și să învățați istoria și tradițiile zonei.

 

INSULA SAMOTHRAKI

Să începem de la vizita pe insula verde cu natura sălbatică, Samothraki. Merită să vizitați bazinele natural ca niște piscine muntelui "Saos", să vizitați sanctuarul Marilor Zei, precum și băile termale ale insulei etc.

PĂDUREA DADIA

Merită să petreceți o zi vizitând Pădurea Dadia, o zonă protejată (Rețeaua Natura 2000). Aici veți vedea păsările de pradă rare cu binocluri și veți afla despre ecosistemul din pădurea Dadia. Puteți sta peste noapte la pensiunile din zonă.

DELTA EVROS

Una dintre cele mai importante zone umede europene care găzduiește zeci de specii de păsări, amfibieni, reptile, pești și mamifere este Parcul Național Delta Evros. Acesta este situat la estuarul râului, în zona de sud de orașul Feres, unde plimbările cu barca sunt organizate de centrele turistice.

SOUFLI

Nu puteți pierde o oprire în orașul Mătăsii, Soufli. Vizitați Muzeul de Mătase și aflați istoria viermilor de mătase, plimbați-vă pe străzile pitorești și admirați clădirile de la sfârșitul secolului al XIX-lea.

DIDYMOTICHO

Mergând în partea nordică a Județului Evros, veți întâlni orașul miturilor, castelelor, culturii speciale, muzeelor și simțurilor, Didymoticho. Turul în Didymoticho este o experiență unică, deoarece este bogat în istorie și monumente bizantine pe care le puteți admira, inclusiv Templul lui Didymoticho, considerat a fi cea mai veche moschee din Europa și orașul antic Plotinoupoli pe dealul Sf. Petra.

DOXIPARA MICĂ -ZONI

În cele din urmă, ajungând la cel mai nordic punct al Județului Evros, merită să vizitați mormântul funerar al zonei Mikri Doxipara - Zoni, un mormânt Roman datând din secolul al II-lea dH. Rezultatele descoperirilor sunt unice în țară.

Previous Article STAȚIUNI DE SCHI ÎN GRECIA NORD
Next Article EXCURSII DE O ZI DIN THESSALONIKI GRECIA
Print
12376 Rate this article:
3.9
«aprilie 2024»
lun.mar.mie.joivin.sâm.dum.
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345